Icon
Bautahøjs historie

Historien

 

Bautahøj er bygget på en egn, der emmer af historie. Ikke nok med at du mærker et historisk vingesus, når du begiver dig ind i det nordsjællandske Fjordland og finder Bautahøjs prægtige bygninger indhyllet i Nordskoven, finder du også to fredede gravhøje, der er 4.500 år gamle. Den ene har formentlig givet Bautahøj sit navn.

Vandrer du i Nordskoven, kan du opleve de tre Ege, som er Europas ældste. Kongeegen er endda det største og ældste egetræ i Europa.


1904: Selve historien om Bautahøj begynder i 1904. Til at starte med bliver residensen benyttet som sommerbolig af maleren Wenzel Tornøe med familie. Efterfølgende overtager arkitekten Holger Tornøe Bautahøj og benytter det som privatbolig.
 

1914: I 1914 bliver Bautahøj til bade- og rekreationsstedet Bautahøj Sommerpension også kaldet Hornsved kur- og badested.
 

1955 - 1984: I denne periode er Bautahøj ejet af BP Olie Kompagni og bliver brugt som ferie- og kursuscenter. SAS Pilot og Navigatør Pensionsfond køber imidlertid og vælger at bruge Bautahøj som Kursuscenter og Hotel.
 

I dag er Bautahøj en del af WingHotels – skabt til forandring og ejet af SAS Pilot og Navigatørers pensionskasse. Her støtter vi op om din ambition om forandring, udvikling og fremdrift.

Vi inspirerer dig, så du kan tænke stort. Vi giver dig ro til refleksion. Og vi støtter dig i ambitionen om at sætte varige spor og sikre et komplet resultat for dig og din organisation.  

WingHotels tæller også: Hotel Propellen i Billund.

Historisk konferencecenter
Bautahøj 1941 - Sommergæster
Historisk kursuscenter
Info om Bautahøj
Kontakt os
Tilmeld nyhedsbrev